Köszönjük érdeklődését a Thermo-fal elemekből épült házak iránt. Ezen rövid ismertetővel szeretnénk még több információt nyújtani Önöknek hogy megismerhessék a masszív építményű, hőszigetelt házat.

A Thermo-fal elemekből épült házak előnyei:
• Masszív építmény.
• Külső-belső hungarocell hőszigetelése 16 cm-től – 30 cm-ig, hőszigetelési értéke: k=0,20W/m2K – k=0,12W/m2K
• Kiváló hőszigetelési értékének köszönhetően a fűtési költsége a hagyományos épületekétől eltérően harmadába, vagy annál még kevesebbe kerül.
• Az épület hőkomfortja kiváló, mivel a falak télen nem hűlnek át és nem keltenek huzat érzést, nyáron pedig nem tudnak felforrósodni.
• A gyárban előkészített pontos elemekből rövid időn belül felépül a ház.
• A korszerű német anyagok felhasználása (vakolat, festékek, beltéri ajtók, ablakok, stb) garantálják az épület minőségét és tartósságát.
• Ön ugyanazt a korszerű, a német hőszigetelési előírásoknál is jobb hőszigetelésű épületet kapja kb. 50% -os áron mint az EU valamennyi építtetője.
• A monolit betonmag és a nehezen éghető hungarocell biztosítja az épület tűzállóságát.
• Az épület teljesen hőhídmentesen épül fel, mivel a bejárati ajtó és az ablakok egy hungarocell keretbe vannak befoglalva, nem érintkeznek a betonmaggal. A koszorúelemet is a külső 8 cm-es hőszigetelés takarja.
• A hideg-meleg vízvezetékek a belső hungarocell szigetelő rétegbe vannak beágyazva, így minimális a melegvíz hővesztessége.
• Épületeinknél biztosítjuk a nagyfokú pontosságot, minőséget, garantált fix árat és hosszú élettartamot generációkon át.


Az épületeinket kiépítés szempontjából kulcsrakész kivitelben vállaljuk.
Felszereltség szempontjából pedig három kategóriába soroljuk:

• „Standard 130”: a fal kialakítása 30 cm vastag (8cm külső szigetelés, 14cm betonmag, 8cm belső szigetelés),hőszigetelési értéke: k=0,20 W/m2K. Alap felszereltséggel rendelkező ház: cirkó fűtéssel, melegvíz tárolóval, fürdőszoba: egy mosdóval, akrilkáddal, német Brewer beltéri dekorfóliázott ajtókkal, fehér ablakokkal, padlóburkolat: szőnyegpadló, padlólap.
Bevezető ár 2003.máj.30.-ig: 99.000 Ft./m2 + áfa
• „Elegant 130”: a fal kialakítása emelt hőszigetelésű 36 cm vastag (14cm külső szigetelés, 14cm betonmag, 8cm belső szigetelés), hőszigetelési értéke: k=0,16 W/m2K. Minőségi felszereltséggel rendelkező ház: cirkó fűtéssel, melegvíz tárolóval, fürdőszoba: két mosdóval, akrilkáddal, zuhanykabinnal, német Brewer beltéri funérozott ajtókkal, színben választható ablakokkal, padlóburkolat: laminált parketta, szőnyeg, padlólap.
Bevezető ár 2003.máj.31.-ig: 133.000 Ft/m2 + áfa
• „Exkluzív 130”: a fal kialakítása magasan hőszigetelt pilléres 36 cm vastag (14cm külső szigetelés, 30×20cm átmérőjű vasbeton pillérek és koszorúelem, 14cm belső szigetelés), hőszigetelési értéke: k=0,12 W/m2K. Extra felszereltséggel rendelkező ház: hővisszanyerő rendszerrel felszerelt fűtés/légkondicionálás, melegvíz tárolóval, fürdőszoba: két mosdóval, sarok káddal, gőzfürdős zuhanykabinnal a Hydro-Star-tól, osztrák Wippro beltéri vastagfunér ajtókkal, színben választható műanyag ablakokkal, padlóburkolat: szalagparketta, szőnyeg, márványlap, kandalló.
Bevezető ár 2003.máj.31.-ig: 199.000 Ft./m2 + áfa


Fizetési feltételek: szerződéskötéskor 20% előleg befizetése után az Ön házát legyártjuk, helyszínre szállítjuk és felépítjük. További fizetés csak az egyes elkészült ütemek után. A fennmaradt 80%-ról kölcsönösen elfogadható formában garanciát várunk el.

Kulcsrakész ár tartalmazza:

Szolgáltatások:
Statika, villanyszerelési tervek, gépészeti tervek.

Épületszerkezet: Hőszigetelt külső falszerkezet, belső falszerkezet, födémszerkezet (szigeteléssel), tetőszerkezet, tetőnyúlások szegése, burkolása végleges felületképzéssel, tetőalátét héjazat, tetőfedés, ereszcsatorna, külső nyílászárók, külső-belső ablakkönyöklők, külső homlokzatképzés (vakolat) végleges felületképzéssel, mennyezet vakolása, összes fal belső vakolása, glettelése, festése, kémények építése, elektromos szerelések szerelvényekkel, de fogyasztók nélkül, beüzemelve, vízszerelés beüzemelve, gázszerelés beüzemelve, fűtésszerelés beüzemelve, szaniter áruk bekötve, aljzat-szigetelés aljzat-betonozás, burkolások (fal, padló) anyagköltséggel együtt, belső ajtók.
A felsorolt szerkezetek szállítása, komplett szerelése, állvány és minden a szereléshez szükséges segédeszköz biztosításával együtt.

Kulcsrakész ár nem tartalmazza:

Szolgáltatások:
Talajmechanikai szakvélemény, térképmásolati lap beszerzése és ára, építéshez szükséges víz és áram biztosítása, építési helyszín megközelíthetőségének (minden időjárásban járható útnak) és a megfelelő munkaterület biztosítása, építés idejére WC biztosítása a helyszínen, hulladéktároló konténer biztosítása, gondoskodva az elszállításról.

Épületszerkezetek:
Alapozás, vagy pince építés (fogadószint elkészítése), beépített bútorok
(pl.: konyhabútor), elektromos fogyasztók, cserépkályha, kandalló (kivétel az Exkluzív 130 típusú ház). A kulcsrakész kivitelbe nem tartozik bele a közművek beköttetése, mérőórák létesítése, ez külön megállapodást igényel.

„ Európa –130 ” típusú ház általános leírása:

-Egyszintes családi ház, 130 m2 alapterülettel, amely rendelkezik: egy nappali – étkezővel, egy konyhával, két gyerekszobával, egy hálószobával, egy fürdőszobával, WC-vel, előszobával és fűtéshelységgel.

-Megépítési idő: 120 nap
-Ár: 12 millió + áfa

Tervezés:
Az építési engedélyhez szükséges tervek elkészítése, az engedélyek beszerzése, a szükséges alaprajzok elkészítése, részvétel minden olyan megbeszélésen ahol a ház kivitelezésének, felszereltségének meghatározása történik.
Falazat: Thermo-fal®
A külső falak 30 cm vastagok, - 8 cm külső szigetelés, 14 cm betonmag és 8 cm belső szigeteléssel – épülnek. Az összesen 16 cm – es szigetelés egy k = 0,20 Wm2K hőszigetelési értéket biztosít.
A belső válaszfalak:
Tíz cm vastagságú Ytong elemekből épül, vékony vakolattal levakolva és festve.
Az aljzat felépítése:
Az aljzatra egy 10 cm vastag hőszigetelő réteg kerül, természetesen hungarocellből, erre öntjük az Estrick tisztasági betont.
A tetőszerkezet:
A 18° – ban, vagy 25°-ban kiképzett Grand-Ács szeglemezes tetőszerkezet csak a külső falakra fekszik fel biztosítva a beltér szabad kiképzését (a tetőtér nem építhető be).
A Grand-Ács szeglemezes tetőszerkezet alsó összekötő pántjai között 20 cm vastag hungarocell béléstestek vannak elhelyezve biztosítva a hőhídmentes szigetelést.
A tető fedése:
A választott színű Ranilla cseréplemezzel és csatorna rendszerrel történik
Az „Exkluzív 130” típusú háznál a választott formájú és színű Bramac cseréppel. Ereszdeszkázás: felső szarufa fölötti deszkázás.
Kémény:
Schiedel típusú szigetelt kémény a szükséges átmérőben, a tetősíkból kitérő rész a házhoz hasonlóan vakolva.
A külső vakolat:
Közvetlen a hungarocellre vékony vakolatrendszer van felhordva. Ez a következőkből tevődik össze: az alap ágyazóvakolat, amibe a teljes felületen üvegszál háló van beágyazva, megakadályozva a falon mindennemű repedést. Utolsó rétegként egy nemes vakolat kerül, szabad szemcseméret és színválasztással. Ez lehet műgyantás vagy ásványi nemes vakolat.
A belső vakolat :
A közvetlen hungarocellre felhordott vékony ágyazó vakolat teljes felületen hálózva és egy gipsz – mész glettvakolattal kiegyenlítve, fehér diszperziós beltéri falfestékkel lefestve.


- Vakoláshoz kizárólag márkás német termékeket használunk.
A födém vakolat:
Ugyanaz mint a belső vakolat.
A bejárati ajtó:
Magas hőszigetelésű műanyag, három ponton záródó ajtó, fehér színben.
A bejárati lépcső:
A bejárati ajtó előtti lépcső két fokig az árba bele van foglalva.
Az ablakok:
Fehér, műanyag, 5 légkamrás, bukó-nyíló ablakok a Heves-therm – től, az ablaküvegek hőszigetelési értéke: k = 1,1 Wm2K. Külső alumínium és belső műanyag ablakpárkányok. Az ablakok beszerelése hőhídmentesen történik, mivel hungarocell ágyazatba kerülnek beépítve hőhídmentes pántösszekötőkkel.
A beltéri ajtók:
Német import, dekorfóliázott ajtólapok. Az ajtó tokok dekorfóliázott, a falat teljesen átölelő, szeg nélkül rögzített, gumi tömítéses. Választható színek: fehér, bükk, juhar, cseresznye, tölgy, mahagóni, kőris. A kilincsek sárga réz vagy króm színűek.
A vízszerelés:
A ház belső, teljeskörű vízvezetése réz, vagy műanyag csövekkel. Nem tartalmazza a víz bekötését a hálózatról.
A villanyszerelés:
Teljeskörű kábelozás, biztosító szekrénnyel. Villany kapcsolók és konektorok igény szerint. A villamos áram bekötését és engedélyeztetését az ár nem tartalmazza.
A fűtés:
Termosztáttal szabályzott gázfűtés, 18 KW – os melegvíz tárolós gázcirkó lapradiátorokkal, öt rétegű fém/műanyag hajlékony, hőszigetelt csövezettel összekötve. A gáz bekötésével és az óra engedélyeztetésével kapcsolatos eljárásokat az ár nem tartalmazza
A padló burkolat:
A bejárat, a konyha és a fürdőszoba padlólappal van borítva. A folyosó, a hálószobák, a nappali és az étkező pedig szőnyegpadlóval. Színválasztás lehetséges.
A csempézés:
Kiválasztás szerint ( ár megjelölés mellett ), a fürdőszobában 2,2 m magasságig, a konyhában 0,8-1,5 m magasságig a munkalap fölött.
Szaniterek:
Az Alföldi szaniter család termékei: fehér mosdó, fehér WC csésze beépített öblítővel, fehér műanyag fürdőkád. A mosógép bekötéséhez be van szerelve a lefolyó és a vízcsap. Kerámiabetétes csaptelepek. A WC helyiségben elszívó berendezés.

Thermo-fal®

Mi is rejlik a Thermo-fal® megnevezés mögött?
Bizonyára ez az első kérdés ami Önökben feltevődik. Röviden szeretnénk ismertetni Nyugat – Európában már évtizedek óta elterjedt építési módszert, amikor főként az épület külső falai úgy vannak kiképezve, hogy azok külső és belső szigetelést hordoznak. Ezzel – a szigetelések méreteitől függően – nagyon jó hőszigetelt ház építhető. Azért fontosak a külső falak mert az épület a külső falain keresztül veszti a hőt télen vagy melegszik fel nyáron.
A Thermo-fal® egy új szabadalom ami az eddig forgalomba lévő szigetelt falazó elemeknek egy újabb, modernebb változata. Megfelel, sőt felülmúlja még a szigorú német hőszigetelési előírásokat.
A fal felépítése a következőképpen történik:
Kemény, nagy méretű (1×1méteres vagy 3×1méteres) hungarocell (polisztirén) táblákat különleges összekötési módszerrel zsaluzóelemekké alakítunk ki gyártelepünkön, belefoglalva a szükséges hegesztett vashálót, majd a helyszínre szállítás után az elemeket felállítjuk a gyárban előkészített sorrendben és szintmagasságban kibetonozzuk. A beton (vasbeton) mag biztosítja a ház erősségét, a zsaluzóelemként szolgáló két hungarocell nagyon erősen rögződik a betonhoz ami biztosítja a ház tökéletes, hőhídmentes szigetelését. Elmondhatjuk hogy a Thermo-fal® egy hőszigetelésként bennmaradó zsaluzóelem.
Előnyeit maximálisan kihasználhatja az építőmester mivel az elemek teljesen kész állapotba vannak kiszállítva a helyszínre. A könnyű elemek felállítása egyszerű, pontos falat lehet belőlük kialakítani, így elégséges a sima felületekre finom, erős, de vékony rétegű hálós vakolat. Nem szívják magukba a vizet, így esős időszakokban sem kritikus az építkezés és nem áznak el a falak. A bejárati ajtó és az ablakok illesztésénél nem áll elő hőhíd, mivel hungarocell formába vannak beágyazva.
A legnagyobb előnyét azonban a ház használója élvezi egy életen át, mivel nagyon jó hőszigetelési értéke ( k = 0,20 W/m2K) felülmúlja a ma érvényes legszigorúbb Nyugat – Európai előírási normákat. A ház hőkomfortja kellemes közérzetet biztosít a használóknak. Fűtési energia költsége a töredéke a hagyományosan épített házakéval szemben, kímélve a pénztárcát. Mivel az energiaárak világszerte emelkedőben vannak, a megtakarítások
Thermo-fal® rendszerű házaknál évről – évre nagyobbak lesznek. Szerényen kijelenthetjük hogy a ház képes önmagát kifizetni éveken át az energia megtakarítással egy hagyományosan építettel szemben.


Még egy fontos tényező: a ház karbantartása. Megszokott tény Magyarországon hogy a hagyományosan épített házakon már az első néhány évben megjelennek repedések, salétromosodás és pereg le róluk a vakolat és a festék. Ez a Thermo-fal® –al épített ház esetében nem állhat elő, mert a hordozó beton mag el van szigetelve úgy a külső, mint a belső légtértől. Így nincs kitéve forrón tűző nyári napnak vagy a nyirkos párás téli fagyoknak, amik megrongálhatnák a fal szerkezetét. A hőszigetelő rétegek biztosítják a betonmag állandó hőmérsékletét, így minimális kondenz nedvesség áll elő a falban. Elmondhatjuk hogy a fal „örök életű” lesz, mert nincs kitéve a nagy hőingadozásoknak.
Szeretnénk megjegyezni hogy a hungarocell vagy habosított polisztirén FKCW nélkül van gyártva, nem ártalmas a környezetre, annyira hogy az élelmiszer iparban is engedélyezett pl.: nyershúst, zöldségeket, stb. csomagolnak a polisztirén tálcákra, a McDonalds-ban pedig teát szolgálnak fel benne kihasználva a jó hőszigetelését. A hőszigetelő hungarocell lapok megengedik a betonmagban előállt nedvességnek hogy diffuzáljon (elpárologjon).

A THERMO-FAL® figyelmébe ajánlja:

... hogy a meleg a házban maradjon !!!

Használja a THERMO-FAL® falazóelemeit !!!

06-70-205-566-1


Baby GLÜCK Exclusive
---------------------------------------------------------------------------------------------------------- design by Dixi 2003 --------------------------------------------------------